Leslie Vargas
fejléckép

Pálinka alapozó magyaros kalória bomba

 
Hozzávalók 6 személyre (vagy 3-4 személyre bőséges repetával):
 
- 1,5 kg burgonya   ~ 250Ft
- 2 db citrom ~ 200Ft
- 4 közepes fej vöröshagyma ~ 100Ft
- 1/3 konzerv (770gr) fehérboros savanyúkáposzta ~ 100Ft
- 20 dkg füstölt kolozsvári szalonna ~ 400Ft
- 1 kg alsó/felső csirkecomb ~ 700Ft
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl olívaolaj ~ 100Ft
-   só, bors, kakukkfű, oregano
- fokhagymakrém
- 1,5 dl száraz fehérbor ~ 100Ft
 
Elkészítés:
 
2 fej apróra kockázott vöröshagymát 2 evőkanálnyi olívaolajon néhány percnyi sűrű kevergetéssel 120 fokon pirítottam/pároltam indukciós serpenyőben, majd hozzácsaptam a kockázott szalonna felét zamatnak. Pár percig együtt pirítottam őket, aztán beletettem az előzőleg sóval, borssal, fokhagymakrémmel és mustárral bepácolt csirkecombokat, felöntöttem 1dl fehérborral és fedő alatt félórát pároltam. Közben 1kg felkockázott burgonyát sós vízben 20 percre feltettem főni.
 
Mikor ezek kb. egyszerre elkészültek, sütőpapírral kibélelt tepsibe fektettem a felkarikázott citromokat, rá a főtt burgonyát, megszórtam a maradék kockázott szalonnával és a másik két fej kockázott vöröshagymával, valamint a káposztával. ½ dl fehérbort öntöttem alá, megszórtam borssal és kakukkfűvel, végül rátettem a párolt combokat és betoltam a sütőbe.
 
20 perc után megfordítottam a szépen piruló combokat, pár kanál párolásból visszamaradt hagymás-szalonnás szafttal meglocsoltam őket, aztán újabb 20 percre visszatoltam a sütőbe.
Közben a maradék szaftban alaposan megforgattam ½ kg hasábburgonyát, meghintettem oregánóval, majd serpenyőben 15 percig fedő alatt pároltam, végül grillsütőben 10 perc alatt készre sütöttem.
 
Megjegyzés: a hozzávalók - a két citromot és a vöröshagymát leszámítva – becsült mennyiségek, melyektől ízlés szerint el lehet térni, de csak saját felelősségre !!!
 
Jó étvágyat !

vissza

 


Fel↑