Leslie Vargas
Szilveszteri malachús
 
 Hozzávalók:
 
- 1.5 kg bőrös malaccomb
- 40 dkg mexikói zöldségkeverék
- 1 kisebb zeller kockákra vágva
- 3 fej lilahagyma cikkekre vágva
- 3 fej vöröshagyma cikkekre vágva
- 6 gerezd fokhagyma szeletekre vágva
- 3 szem babérlevél
- kakukkfű, zsályalevél
- 2 dl fehérbor
- citrom leve
- grill zöldség fűszerkeverék
- 6 szem krumpli
- 1 csokor petrezselyem 
Elkészítés:
 
A malaccombot 4 egyforma szeletre vágjuk, sózzuk, s kevés olajon, serpenyőben, mindkét oldalát kérgesre sütjük. Tepsibe helyezzük a húsokat, majd a tetejére tesszük az előzőleg grill zöldség fűszerkeverékkel összekevert zöldségféléket.

Ráöntjük a bort és a citromlevet. Alufóliával letakarva 180 fokon 2 óráig sütjük. Félidőben hozzáadjuk a cikkekre vágott krumplit, amit előtte sós vízben kicsit megfőzünk (kb. 10 perc).

Sütés végén levesszük a fóliát, s a húst pirosra sütjük. Tálalás előtt megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Jó étvágyat !

 


Lecsós csicseriborsós csirkemell
 
 
 Hozzávalók:
 
- 2 üveg csicseriborsó
- 1 teáskanál fahéj
- olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál kakukkfű
- 1 üveg lecsó
- 2-3 gerezd fokhagyma
- pár dkg füstölt szalonna
- só, őrölt feketebors
- 50-60 dkg csirkemellfilé
- fekete olívabogyó
 
Elkészítés:
 
A megtisztított csirkemelleket sózzuk meg kissé, majd az előzőleg felkockázott és kevés olívaolajon megpárolt hagymás-szalonnás ágyon süssük barnára a szeleteket.

Helyezzük el az elősütött csirkemelleket egy tepsibe, majd rendezzük el rajtuk a leszűrt csicseriborsót.

Tegyünk még egy kis olívaolajat abba a serpenyőbe, amiben elősütöttük a húsokat, és dobjuk rá a nagyobb darabokra felvágott, maradék vöröshagymát és az összezúzott fokhagymagerezdeket. Öntsük hozzá a lecsót, majd szórjuk meg 1 teáskanál fahéjjal, 2 evőkanál kakukkfűvel, ízlés szerint sóval és őrölt borssal. Pároljuk kb. 10-15 percig gyenge tűzön, majd kanalazzuk rá a csicseris csirkére. Fekete olívabogyóval színesítsük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 percig süssük fólia alatt, majd 10 percig anélkül.
 
Jó étvágyat !

 


Hagymás-szalonnás töltött krumpli
 
 

Hozzávalók:

- 10 db krumpli
- 30 szelet csípős-paprikás szalámi
- kb. 10 szelet szalonna (30 felé vágva)
- 20 vékony szelet vöröshagyma
- kevés olaj
- só, bors, kakukkfű

 

Elkészítés:

A burgonyákat óvatosan bevagdaljuk, hogy szét ne essenek, majd a résekbe felváltva betömködjük a szalonnát, a szalámit és a hagymát. Kívülről ecsettel bekenegetjük az egészet, ízlés szerint megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, majd fóliával letakarva betoljuk a tepsit a sütőbe.

200 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig süssük fólia alatt, majd 10 percig anélkül.

 
Jó étvágyat !


Fel↑