fejléckép

Apokalipszis

Karlem néhány perc alatt elérte a Város túlsó végét, majd befordult a füves repülőtér felé vezető bekötőútra. Negyedórával később már a levegőben volt. A légitaxi, mellyel felszállt, sebesen hasította a levegőt. Eszeveszett tempóban hajszolta a gépet előre. Tisztában volt vele, a becsapódásról már lemaradt, de legalább a következményeket látni akarta.
   Három óra múlva már bánta, hogy nem hallgatott a fiára. Úgy érezte, ha visszafordíthatná az idő kerekét, szó nélkül beszállna a tengeralattjáróba. Kővé dermedve bámult ki a légitaxi ablakán. Messze előtte valami olyasmi zajlott, amitől tetőtől-talpig kirázta a hideg. Ajkai némán mozogtak; nem jött hang a torkára. Kimeredt szemmel bámulta a legvérfagyasztóbb látványt, melyben embernek valaha is része volt.
   Háta mögött még a horizont felett ragyogott a központi égitest vörös korongja, előtte azonban teljesen elfeketedett a távoli égbolt. Ám nem ez volt a legborzasztóbb, hanem az a gigantikus méretű vízfal, ami pusztító erővel közeledett, elsöpörve az útjából mindent.
   Karlem letaglózva meredt a szökőárra, mely magasságban a távoli, elnéptelenedett Birodalom legnagyobb felhőkarcolóival vetekedett. A rettenetes vízfal tajtékozva zúdult végig az erősen tagolt szárazföldön. Az útjába kerülő kisebb hegycsúcsokat, évmilliós sziklákat pehelyként sodorta el helyükről. A szökőár nyomát felrobbanó vulkánok, levegőbe repülő hegyóriások jelezték. A fekete égboltra kísérteties vörös fények rajzolódtak ki.
   Karlem figyelmét ekkor újabb esemény kötötte le. Nem sokkal előtte a sziklás talajon végeláthatatlan repedés keletkezett, amely gyorsan tágult. Mikor már csaknem kőhajításnyi széles kanyon lett belőle, befejeződött a terjeszkedés, hogy a következő pillanatban megkezdődjék az összehúzódás. Igen ám, de az iménti kanyon falai nem álltak meg, mikor ismét összeértek, hanem valami iszonyatos erőtől hajtva tovább mozogtak. Ennek következtében a földkéreg lemezei összegyűrődtek, majd feltüremkedtek.

vissza

 


Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Hibás e-mail cím...

Kérlek adj meg egy érvényes e-mail címet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑